Saturday, 4 June 2011

Wajib Ditonton!!

Photobucket

Valley Of The Wolves Palestine

Kurtlar Vadisi Filistin @ Valley of The Wolves Palestine. Its a very good movie to be watched.
 


 
Filem Turki 2011 ini merupakan menifestasi kepada ledakan kemarahan orang Turki dan seluruh kaum muslimin dan bukan muslim terhadap regim zionis Yahudi dan sekutunya terutamanya selepas serangan Yahudi terhadap Kapal Mavi Marmara dan Rachel Corri yg menyebabkan ramai aktivis Turki terkorban dan syahid.Tahniah kepada pengarah Filem.

Bila pulak agaknya Malaysia nak hasilkan movie macam ni? Di Malaysia, filem yang acapkali keluar kalau tidak filem hantu, filem cinta. Tak pun filem aksi. Kalau filem aksi macam ni takpelah. Tapi filem aksi tentang rempit lah,kereta lah..ITS SOO TYPICAL okay (read : boring~) dan mencerminkan minda yang terlalu sempit, jumud dan tidak global.

Saya harap ada di sana anak muda Malaysia yang berjiwa besar sedang menghasilkan atau akan menghasilkan filem2 sebegini yang akan membuka minda rakyat Malaysia bahawa filem bukan sekadar hiburan semata tetapi juga adalah medium untuk merangsang pemikiran yang lebih global, cakna dan intelek.
 Link utuk mendonwload movie ini..
http://www.ddmf.biz/2011/05/valley-of-wolves-palestine-2011-tsrip.html

No comments: